Falköpings Trumkår har tre olika sektioner

Drill, Trum och Brass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amanda Fridén, Gabriella Bryngemark, Maja Elfström, Catalina Floberg, Alice Andersson, Johanna Brage, Nora Falck & Flora Jansson. Ej på bild: Wilma Jansson

Drillsektionen

Ingen kan väl ha undgått de glada minerna, de stiliga uniformerna och de glittrande kjolarna samt alla parader och snygga showprogram…

Ända sedan år 1991 då Falköpings allra första drillgrupp startade i samverkan med ABF så har stadens alla invånare fått njuta av uppvisningar från Falköpings Drill. Vare sig det är kallt, sol eller regn så skapar de en härlig stämning som får alla att reagera, då inte minst av leendet som alltid pryder en drillutövares läppar. När Falköpings Drill startades var det en grupp på 10 st drillelever, men sedan 2005 är de en egen förening med ca 40 st aktiva medlemmar.

 Falköpings Drill till hör numera Musikskolan där de är med i elevföreningen. Verksamheten är indelad i fem stycken grupper efter ålder och antal år som drillelev. I alla grupper blandas både marsch- och showdrill för ett inspirerande och varierat program.

Trumsektionen

Trumsektionen består av sex undergrupper av instrument.
Det finns två slags virveltrummor tuttitrumma och solotrumma. Tuttitrummorna står längst fram i paraduppställning och spelar speciella stämmor, oftast under starka partier i musiken.Solotrumma har stort ansvar för kompet i låtarna där de styr musiken framåt. Alttrumma och tenortrumma är trummor utan den undre sejarmattan (fjädrarna på underskinnet) som är så karakteristiskt för virveltrummorna.
Alttrumman är högt stämd och har oftast uppdrag att markera höjdpunkter i musiken och att göra fill-in. Tenortrumman har en djupare ton och får ofta trummorna att låta mäktigare och tyngre. Bastrumma och cymbaler är de traditionella marschinstrumenten som har ansvar för puls och tempo. Bastrumma har en djup och tydlig ton som hörs vida omkring. cymbalerna markerar oftast höjdpunkter i musiken.

Tuttitrummor & Cymbaler

Harley Olsson, Hilding Rislund, Simon Rubenson, Daniel Wall-Renström & Jonatan Fredriksson

Solotrummor

Johan Söderström, Lukas Ehn & Jesper Gustafsson

Alttrummor

Emma Nyström & Daniel Krajacic

Tenortrummor

Edvin Lagerquist & Jonatan Nyberg

Bastrummor

William Karlgren

Brassektionen

Brassektionen består av sex undergrupper av instrument.
Trumpetarna är indelade i förstatrumpet och andratrumpet som är motsvarande sopranstämmgr. Altstämman består av mellophone som är stämd som ett valthorn men framåtriktad.
Baritone är också framåtriktad och motsvarar tenorstämman liksom trombone. Bastrombon kan både spela med trombone men också det lägsta instrumentet som är bastuba.

Trumpet 1

Ellinor Axelsson, Marie Axelsson, Anders Fronth & Karl Kringlund

Trumpet 2

Anna Fransson, Linus Johansson & Jakob Rubenson

Mellophone

Erik Palmenäs & Mattis Jonsson

Baritone

Emma Bergstrand & Hugo Pettersson. Ej på bild: Sandra Järkeborn

Trombone

Jacob Werner, Ulrica Granström & Karl Bergstrand

Tuba

Daniel Nyberg & Pontus Willholt

Pin It on Pinterest

Share This